Familieterapi

Familieterapi i Aalborg – rådgivning til hele familien

Det er helt normalt at have problemer i familien. Det er også normalt at være ked af det, vred eller føle sig forkert i nogle sammenhænge. Sådan er det i alle familier, men konflikterne kan også vokse sig så store, at der er behov for en uvildig part til at lytte og give værktøjer til, hvordan man konkret løser dem.

Hvis ikke konflikterne bliver løst, så kan det medføre dårlig stemning i familien, måske skænderier eller anden ukærlig omgangsform. Og I værste fald kan det føre til en splittelse af familien, herunder skilsmisse.

 

Rådgivning for familier med problemer

Familien er et af de stærkeste bånd, der findes. Det betyder også, at det er i familien, at man kan have de bedste stunder, men også desværre de værste, hvis der skulle opstå konflikter eller andre former for problematikker.

Det er også derfor, at det er ekstra sårbart, når der er konflikter og problemer enten mellem mor og far, eller mellem en forælder og et barn. Mistrivsel hos en eller flere i familien er ikke holdbart i længden og kan føre til endnu mere splittelse og mistrivsel blandt både forældre og børn. 

Det kan bl.a. føre til stor usikkerhed for børnene, hvis deres forældre skændes hele tiden, eller hvis far eller mor hele tiden skændes med en ældre søskende. Og i værste fald kan det føre til en splittelse af familien.

Hvad gør man når der er problemer i familien?

Det er vigtigt ikke at ignorere problemerne, eller kaste dem til siden, for det fører bare til endnu mere splittelse blandt de konfliktramte. 

Man skal sørge for at tage fat om problemerne, så de ikke kommer til at lure i baggrunden. Konflikter kommer altid op til overfladen på et eller andet tidspunkt, og bliver der ikke taget hånd om det i tide, så kan det føre til endnu større og langt værre problemer end hvad det startede ud med at være. 

Er konflikterne i familien for store til at håndtere selv, så kan det være en god ide at tage fat i en familieterapeut. Som terapeut med speciale i familierådgivning kan jeg sætte problemerne i perspektiv, og hjælpe jer med nogle konkrete værktøjer til når problemerne hober sig op.

 

Hjælp til familieproblemer

Danske familier har travlt i dag. Alle medlemmer i familien lever typisk efter et meget stramt program, hvor den ene aftale overtager den anden, og hvor tiden til familien typisk bliver lagt en smule til side. 

Med et så fyldt program, så kan der også være mange andre ting, der kommer til at fylde. Følelsen af træthed, opgivenhed, skyld og dårlig samvittighed kan komme til at fylde rigtig meget i hverdagen, og det kan komme til at gå ud over resten af familien.  

Som familierådgiver kan jeg hjælpe med at afdække hvilke faktorer eller hvilke mønstre, der skaber de seriøse familieproblemer. Samtidig kan familieterapi være med til at afdække lige nøjagtig, hvor i samspillet mellem de forskellige familiemedlemmer, at der sker misforståelser. Jeg kan samtidig tilbyde dig og din familie et pusterum til at få et overblik over, hvad der er på spil i netop jeres familie. 

Hvad er det fx som gør, at man ikke forstår hinanden, og at der opstår dårlig stemning, frustrationer eller skænderier? Hvorfor opstår der altid dårlig stemning, når vi allesammen er samlet omkring aftensmaden? Hvad skal vi gøre, når vi er uenige omkring børneopdragelse? Hvorfor vil vores børn ikke sove? Samt mange andre problemer, der relaterer sig til familien.

 

Familierådgivning til skilsmissefamilier og sammenbragte familier

En af de største syndere, når det handler om konflikter i familien er når familien bliver splittet. Ved skilsmisse bliver familien delt i to, og med tiden bliver der typisk dannet to nye familiekonstellationer med hver sine forskellige mønstre og udfordringer. Problemerne i den sammenbragte familie kommer ofte af, at det er udfordrende for børnene at skulle indgå i to forskellige familier med hver sine regler og måder at gøre tingene på. 

Her kan rådgivning for sammenbragte familier være en god løsning, så I kan få en afklaring på jeres problematikker, såsom om I nu også tager de rigtige valg i forhold til jeres børn og familie. Er der overhovedet noget af det I gør, som er rigtigt?

Familieterapi kan hjælpe jer med at udtrykke personlige følelser, og finde plads til ønsker og behov for alle i familien – også i en travl hverdag. 

Alle problemer, konflikter eller andre problematikker kan ændres, og det er aldrig for sent at gøre noget.

Familievejledning kan bl.a. hjælpe med følgende problematikker:

  • Gør vi det rigtige? Er der noget som er rigtigt?
  • Vores barn vil ikke sove
  • Vores børn skændes hele tiden
  • Vi råber altid af hinanden
  • Barnet græder meget
  • Vi kan ikke få vore barn/børn til at samarbejde

Udover at hjælpe med problematikker i den umiddelbare familie, så yder jeg også hjælp ved skilsmisse og sammenbragte familier med problemer

Måske giver det mest mening, at det kun er mor og far der mødes med mig første gang, men det kan også være, at det er vigtigt, at der bliver etableret støtte til familien ved at hele familien deltager ved første møde.

Familieterapeut Michael Gunnersen

Nytorv 11
2. sal
9000 Aalborg

Jeg er medlem af psykoterapeutforeningen