Psykoterapeutforeningen
Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Således efterlever jeg foreningens etiske krav og faglige standard.
I Danmark er der desværre ingen beskyttelse for titlen til psykoterapeut.
Det vil sige at enhver kan kalde sig terapeut og tage klienter. Dette er selvfølgelig uheldigt, da uvidende og uuddannede personer kan komme til at arbejde med mennesker med alvorlige problematikker, uden sikkerhed for at de ved hvad de gør.
Dansk Psykoterapeutforening arbejder for at titlen som terapeut kun kan holdes af dem der har gennemgået et langvarigt uddannelsesforløb og samtidig har en relevant grunduddannelse indenfor arbejde med mennesker.
Foreningen stiller strenge krav til at medlemmerne lever op til reglerne, først og fremmest for at sikre at klienter der opsøger et medlem af Psykoterapeutforeningen er i gode hænder.
Medlemmer skal have en grunduddannelse, der er relevant for en psykoterapeut. Det vil typisk være som læge, socialrådgiver, sygeplejerske, pædagog, psykolog, ergoterapeut eller fysioterapeut. Oven i grunduddannelsen skal medlemmerne have en psykoterapeutisk efteruddannelse fra en almindeligt anerkendt psykoterapeutisk retning.
Den psykoterapeutiske uddannelse skal vare i mindst fire år og skal mindst indeholde de vejledende kriterier, der er opstillet af Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Sundhedsministeriet for en psykoterapeutisk efteruddannelse. Jeg er uddannet hos Dansk familieterapeutisk institut
Som medlem af psykoterapeutforeningen, er man forpligtet til at overholde foreningens etiske regler.
Hvis man som terapeut er optaget i Dansk Psykoterapeutforening har man ret til at kalde sig Familie- og psykoterapeut MPF (Medlem af Psykoterapeut Foreningen).